HOME    VOICE-OVER    STEMACTEUR    RADIOPRESENTATOR    ZAALPRESENTATOR    ZANGER/COMPONIST    REGISSEUR/COACH    BIOGRAFIE    STUDIO    CONTACT

     
 


Bob Sr. (midden) met jazzcombo

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Het decor van mijn jeugd ziet er uit als een prentenboek. Ik ben geboren in de schilderachtige Duitse wintersportplaats Garmisch-Partenkirchen. Mijn vader zong en speelde daar saxofoon en klarinet in een jazzcombo, dat dagelijks optrad voor de Amerikaanse militairen. Vaak zat ik in de coulissen te kijken als hij op de bühne stond.POPPENKAST

Van jongs af aan was ik gefascineerd door wat je allemaal met je stem kunt doen. Ik mocht spelen met mijn vader’s bandrecorder en mijn vriendjes en vriendinnetjes moesten regelmatig opdraven als medespelers in mijn hoorspelletjes en radioprogramma’s. Met mijn poppenkast vermaakte ik kinderen uit de buurt. Elke pop kreeg zijn eigen stemmetje.Bob aan de piano,
11 jaar oud

PIANOLES

Toen ik 8 jaar was verhuisden we terug naar Den Haag. Ik wilde graag
piano leren spelen, en in onze straat was een paar huizen verderop
een muziekschool.Bob Sr. op saxofoon en Bob Jr.
aan de piano in 1974

SINGER-SONGWRITER

Vanaf mijn 15e begon ik liedjes te schrijven en ging ik, net als mijn vader, zingen.
In die tijd maakten we wel eens samen opnamen in de woonkamer.Bob (linksonder) in de lerarenkamer van de
De Savornin Lohman MAVO

LERAAR ENGELS

Na de middelbare school heb ik Engels gestudeerd en een aantal jaren voor de klas gestaan, ondermeer aan De Savornin Lohman MAVO in Scheveningen en het Christelijk Lyceum voor
Delft en Rijswijk.Voorlezen met Angèle Witteveen bij
de Nederlandsche Blindenbibliotheek

NEDERLANDSCHE BLINDENBIBLIOTHEEK

Mijn eerste beroepservaring als spreker heb ik opgedaan als voorlezer bij de Nederlandsche Blindenbibliotheek in Den Haag. Daar heb ik in de jaren 80 hele kasten met boeken en bergen tijdschriften op band ingesproken.


TELEVISIE

Bij de omroep begon ik in 1986 met het inspreken van tv-documentaires. Daarnaast ging ik radioprogramma’s presenteren bij diverse landelijke zenders. Om te beginnen bij de KRO. In 1988 werd ik tv-omroeper bij de toen nieuwe zender Nederland 3. Meestal als stem buiten beeld, maar een enkele keer ook voor de camera. Dit werk heb ik jarenlang gedaan.

In de regieruimte van Nederland 3 In de KRO Eindcontrolekamer, 1990 Omroepen op Nederland 3


RADIO

Sinds 1987 ben ik als presentator in talloze radio 4 programma’s te horen. Soms ook op lokatie of voor publiek. Tegenwoordig presenteer ik het VARA-programma “Pianistenuur”, dat wordt samengesteld door Frederic Voorn. Voor mij als amateurpianist een leuk programma om te doen.


MUZIEK

Muziek is altijd een centrale rol blijven spelen in mijn leven. Begin jaren 90 heb ik bij de KRO op radio 2 een aantal programma’s gemaakt waarvoor ik ook de muzieksamenstelling deed. In diezelfde tijd heb ik enkele radiotunes gecomponeerd.

In 1997 heb ik een CD-album en enkele singles uitgebracht met zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes. En in 2002 ben ik in de voetsporen van mijn vader getreden door een CD vol te zingen met Amerikaanse jazz-standards. Van 2003-2005 heb ik gezongen bij de Big Band Betuwe.


Opname “Take a letter Miss Smith” -
duet met Sanny Day
Met arrangeurs Gerbrand Westveen en Paul Natte en pianist
Hans Vroomans tijdens de opname van de CD “Alleen op reis”
 

STEMACTEUR

In tekenfilms komt mijn poppenkast-verleden weer tot leven. Vanaf 1989 heb ik tientallen (teken)film-figuren van stem voorzien. De bekendste zijn Dr. Doofenshmirtz (Phineas & Ferb), Stitch (Lilo & Stitch), Dobby de huiself (Harry Potter), E.T. (E.T.) en Kwik, Kwek en Kwak (Ducktales). Tegenwoordig word ik ook gevraagd als regisseur. Behalve in (teken)films is mijn stem ondermeer te horen in hoorspelen, luisterboeken en games.

DROOM WORDT WERKELIJKHEID

Als kind fantaseerde ik al over een eigen geluidsstudio. In 2010 is die droom werkelijkheid geworden.

PRESENTATIE IN BEELD
     © 12design promotions & creations